ZUM-ovci opet ugošćuju mlade iz Italije

zumDo nedjelje u Zlataru će boraviti 4 mladih ljudi iz Općine Belvi s otoka Sardinije u Italiji. Claudia, Annalaura, Giorgio Ignazio i Francesco su jučer stigli u Zlatar. U ovim danima dok će biti tu očekuje ih bogati program, od neformalnih druženja sa članovima ZUM-a, preko službenih dijelova susreta pa sve do posjete događajima u sklopu manifestacije 44. Dani kajkavske riječi. Danas će program započeti neformalnim druženjem te razmjenama informacija o novim događajima od zadnjeg susreta – izradi filma (koraci, problemi), a biti će odrađena i proba za simulaciju rada Europskog Parlamenta koja će se održati u subotu.

Petak je rezerviran za posjetu školama, susret s gradonačelnikom, a potom i za formalnu prezentaciju o partnerima i projektu.

Subota sadrži teme vezane uz europski parlament i tu će se predstaviti rezultati istraživanja o parlamentu provedenog u Zlataru, kratko predavanje o tome što Europski parlament jest, tj. koja mu je uloga, a nakon toga slijedi glavni dio – simulacija rada europskog parlamenta. ZUM poziva sve zainteresirane da se priključe u subotu od 10 sati u Gradskoj vijećnici na simulaciji rada Europskog parlamenta. „Postanite nakratko vijećnik Europskog parlamenta i održite svoj govor. Svoj “pipl mast trast as” ne trebate sami sastavljati, on će vas dočekati!“  Prijaviti se možete na zumzlatar@gmail.com.

Odgovori

Dokumenti